domingo, 2 de octubre de 2011

Derbia Bilbotarrentzat!

Reala - Athletic (1-2)

Athleticek  derbia irabazi du. Partidua eguerdiko 12:00etan jolastu da Anoetan, Realak gogor saiatu du, baina talde donostiarrak ezin izan ditu lehoiak menderatu. Llorentek talde gorri-txuriarentzat bi gol sartu ditu. Iñigo Martinezek, Realeko jokalariak, gol ikusgarri bat sartu du. 54metroko distantziatik jaurti eta sarean sartu du baloia. Partidua 1-2an bukatu da.

Partiduaren lehenengo zatian talde bilbotarra eskuratu du pilota. Llorentek baloia jaurti du, baina lehenengo gola ikusteko 33. minuturarte itxaron behar izan da. Atlético jokalariek baloia mantendu dute, baina donostiarrek gauzak sailtzen hasi dira. Zurrutzak gola sartzeko aukera ona izan du baina ezin izan du bere helburua lortu. Hemanaldiaren bigarren partean Realak kontratakean jardun du. Iñigo Martinezek gola sartu du 60. minutuan. Gola ikusgarria izan da; 54metro zeuden porteriaraino. Xabi Alonsok (Real Madrid) twitterren jarri duen bezala, “Anoetako golik onena izan da”. Baina bederatzi minutu beranduago Athleticek berdinketa hautsi du. Llorentek berriz ere gola sartu du. Bukaeran donostiarrek ezin izan dute partidua berdindu. Partidua Realak 1- Athletic 2 amaitu da.

Llorentek oso pozik bukatu du partidua. “Golak sartu behar nituen” adierazi du Athleticeko jokalariak. “Garaipena primeran etorri zaigu, orainarte la nona egiten ari genuen baina ez genuen emaitzak onak lortzen eta hori nekagarria da”.

Realeko entrenatzaileak ez du bere taldearen porrota ondo hartu. “Oso zaila izan da porrota onartzea”. Realak gaizki jokatu duela esan du Montainerrek. “Oso gaziki jolastu dugu lehenengo partean eta bigarrenean ez dugu hobetu”. Talde guipuzkoarra agresibitate eta eraginkortasun barik jolastu duela esan du entrenatzaileak.